Pages: 1 2 3 .. 24 |
Pink
|
posted on 23-11-2005 at 21:06 |
|
|
Pojescu sve kolacice..
Da odvojimo poslastice :)
Skommiiiii daj receptic koji :)
|
|
eye4eye
|
posted on 23-11-2005 at 21:57 |
|
|
Štrukli od sira (predjelo),
Specijalitet zagorske kuhinje
Sastojci:
(za 4 osobe)
Tijesto:
500 g brašna
1 jaje
1/2 dl ulja
1 žličica soli
Nadjev:
500 g sviježeg kravljeg sira
5 jaja
1 dl kiselog vrhnja
sol
Preljev za kuhane štrukle:
7 dg maslaca
100 g mrvica
Preljev za pečene štrukle:
3 dl vrhnja
1 žumanjak
Opis:
Prosijati brašno, dodati jaje, ulje i sol. Umijesiti tijesto s malo vode. Potom ga razvaljati na tanku površinu. Prirediti nadjev.
Izmiješati sir, jaja i vrhnje, promiješati i posoliti. Nadjenuti tijesto i saviti ga. Tijesto položiti na premazani lim i razrezati ga
na komade duljine 15 cm. Peći desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stuonjeva C. Izvaditi štrukle i preliti ih mješavinom
vrhnja i žumanjka. Peći dok ne porumene. Ukoliko se pripremaju kuhane štrukle, u nadjev staviti 2 jaja. Narezane štrukle na
krajevima utisnuti kako nadjev ne bi izlazio van. Štrukle kuhati u vreloj slanoj vodi. Na zagrijanom maslacu popržiti mrvice i preliti preko
kuhanih štrukli.;)
|
|
Pink
|
posted on 23-11-2005 at 22:12 |
|
|
Moram naci kolac od mrkve... u kako je to dobro mm
Sutra recept stize
|
|
smonny
|
posted on 2-12-2005 at 11:47 |
|
|
pink...nemas mrkve?? :grinning-smiley-044:
|
|
Pink
|
posted on 10-12-2005 at 08:58 |
|
|
Isla da ucupam smonny.. polako
Potrebno:
1 3/4 dl ulja
3 1/2 dl secera
3 jaja
1 mala kasika cimeta
1 mala kasika praska za pecivo
1 mala kasika sode bikarbone
1 mala kasika vanilinog secera
3 1/2 dl brasna
5 dl izrendane mrkve
Fil:
100 g sira Philadelphia
1 mala kasika vanilinog secera
1/2 dl istopljenog maslaca
150 g secera u prahu
1 velika kasika limunovog soka
kokos
Priprema:
Umutiti ulje, secer i jaja.
U drugoj posudi izmijesati sve suhe sastojke sa brasnom i dodati u umuceno ulje. Zatim dodati mrkvu.
Okrugli pleh (ili najbolje formu za tortu) pomastiti i pobrasniti, isuti umucenu masu i peci u rerni na 160 st, ca 60 min. Kasnije ostaviti tijesto da
se ohladi.
Fil:
Izmjesati sve (osim kokosa) namirnice za fil i premazati ohladjeno tijesto. Posuti kokosom..
|
|
burek_u_svemiru
|
posted on 10-12-2005 at 13:10 |
|
|
ti bi mogla sa mojom materom pod ruke :spin:
... " evo rak'je evo loze
sjedi ovdje sunce grije
nemoj ginu't samo salji
u tri picke materine ..."
|
|
Pink
|
posted on 10-12-2005 at 18:42 |
|
|
hahaha sto?
pojasni
|
|
burek_u_svemiru
|
posted on 10-12-2005 at 18:57 |
|
|
zato sto i ona voli taj kolac od mrkve,inace brijem da imate slicne ukuse!
... " evo rak'je evo loze
sjedi ovdje sunce grije
nemoj ginu't samo salji
u tri picke materine ..."
|
|
Pink
|
posted on 10-12-2005 at 19:06 |
|
|
zna zena sta valja ;)
|
|
elmi
|
posted on 14-12-2005 at 20:41 |
|
|
Kifle
Potrebni sastojci:
1 solja ulja
v2 kesice kvasca
1 solja mlijeka
malo soli
malo secera
70-80 dkg brasna
Nacin pripreme
Sve imijesati i ostaviti da odstoji.Razvaljati i izrezati na kvadrate pa praviti kifle.Odozgo premazati razmucenim jajetom.Kifle se mogu filovati
npr.sirom,sunkom,pekmezom itd.
|
|
elmi
|
posted on 14-12-2005 at 20:54 |
|
|
RAFAELO KUGLICE
25 dkg margarina
35 dkg secera
40 dkg mlijeka u prahu +
20 dkg za uvaljati
100 gr ljesnika poprzenih i oguljenih
1,5 dcl vode
Priprema
Skuhaj gusti sirup od vode,kokosa i secera.Dodaj mlijeko u prahu i razmuti bez grudvica.Ostavi na hladnom 2 sata.Valjaj kuglice u svaku stavi ljesnjak
i zatim baljaj u kokosu.
Recept je za oko 100 kuglca.
|
|
Alisa
|
posted on 21-12-2005 at 21:04 |
|
|
Je ima neko mozda neki dobar recept neke nase torte osim madarice,reform ili one sa piskotama
|
|
eye4eye
|
posted on 21-12-2005 at 21:23 |
|
|
Torta od kivija
Specijalitet slavonske kuhinje
Sastojci:
6 kivija
7 jaja
150 g secera
2 vanili secera
zlicica cimeta
130 g badema
100 g ljesnjaka
80 g brasna
2 zlicice praska za pecivo
10 usecerenih visanja
1,5 dl konjaka
200 g meda
Opis:
Istuci zumanjke sa secerom i vanili secerom. Kad se dobije vrlo gusta, svijetla smjesa, dodati cimet, samljevene bademe i ljesnjake, brasno, prasak za
pecivo i visnje. Namastiti i pobrasniti kalup promjera 26 cm. Istuci cvrsti snijeg od bjelanjaka, umijesati ga u tijesto, uliti u kalup i peci u
zagrijanoj pecnici na 160oC. Pecenje traje otprilike jedan sat. Oguliti kivije i narezati na vodoravne ploske. Pomijesati konjak i 170 g meda te s
time nakapati tortu dok se hladi. Sve prekriti ploskama kivija koje se premazu preostalim medom.
:spin:
|
|
Alisa
|
posted on 21-12-2005 at 21:28 |
|
|
Quote: | Originalno postavio/la eye4eye
Specijalitet slavonske kuhinje
Sastojci:
6 kivija
7 jaja
150 g secera
2 vanili secera
zlicica cimeta
130 g badema
100 g ljesnjaka
80 g brasna
2 zlicice praska za pecivo
10 usecerenih visanja
1,5 dl konjaka
200 g meda
Opis:
Istuci zumanjke sa secerom i vanili secerom. Kad se dobije vrlo gusta, svijetla smjesa, dodati cimet, samljevene bademe i ljesnjake, brasno, prasak za
pecivo i visnje. Namastiti i pobrasniti kalup promjera 26 cm. Istuci cvrsti snijeg od bjelanjaka, umijesati ga u tijesto, uliti u kalup i peci u
zagrijanoj pecnici na 160oC. Pecenje traje otprilike jedan sat. Oguliti kivije i narezati na vodoravne ploske. Pomijesati konjak i 170 g meda te s
time nakapati tortu dok se hladi. Sve prekriti ploskama kivija koje se premazu preostalim medom.
:spin: |
Dobar je prepisacu ga,fala Zaja
|
|
burek_u_svemiru
|
posted on 22-12-2005 at 02:03 |
|
|
Quote: | Originally posted by elmi
Kifle
Potrebni sastojci:
1 solja ulja
v2 kesice kvasca
1 solja mlijeka
malo soli
malo secera
70-80 dkg brasna
Nacin pripreme
Sve imijesati i ostaviti da odstoji.Razvaljati i izrezati na kvadrate pa praviti kifle.Odozgo premazati razmucenim jajetom.Kifle se mogu filovati
npr.sirom,sunkom,pekmezom itd. |
hahaha:grinning-smiley-045:
izvini al me stvano nasmija ovaj recept za kifle
... " evo rak'je evo loze
sjedi ovdje sunce grije
nemoj ginu't samo salji
u tri picke materine ..."
|
|
eye4eye
|
posted on 22-12-2005 at 13:30 |
|
|
Torta kardinal
slavonska kuhinja
Sastojci:
75 g brasna, 300 g visanja (staklenka), cokoladne mrvice, 3 bjelanjka, 3 zlice ruma, 1 l slatkog vrhnja, 150 g secera, 6 zlica zelea od ribizla, malo
soli, 1 paketic kreme od crvenog vina, 3 zumanjka, 1 paketic pudinga od vanilije, 1 zlicica praska za pecivo.
Upute:
U okrugli kalup staviti pergament-papir. Istuci snijeg od bjelanjaka, dodati secer i sol i dalje tuci dok opet ne postane cvrst. U to pomijesati
prethodno istucen zumanjak. Prasak od pudinga i prasak za pecivo pomijesati s brasnom, prosijati i lagano umijesati u snijeg.
Staviti u kalup i odmah peci na srednjoj resetki na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Visnje ocijediti i umociti u rum. Biskvit ohladiti i razrezati. Donji dio namazati zeleom od ribizla i na to poslagati ocijedjene visnje.
Napraviti kremu od crvenog vina prema uputama na vrecici i tome dodati 1/4 l istucenog slatkog vrhnja. Staviti na visnje, razmazati (razmazati i rub
torte), posuti cokoladnim mrvicama, ukrasiti slatkim vrhnjem. Posluziti hladno.
eye4eye has attached this image:

|
|
smonny
|
posted on 22-12-2005 at 14:36 |
|
|
hmmm...samo nesto...kakva je to krema od crvenog vina!?
gdje to ima :puzzled:
|
|
NELA
|
posted on 22-12-2005 at 21:11 |
|
|
Torta od banana i kokosa
Sastojci
4 banane
3 jaja
1/4 salice gustina
1/2 salice secera
3 salice vrhnja
1 zlica maslaca
1/2 zlice vanilijeva ekstrakta
1 salica ruma
20 dag kokosovog brasna
biskvit za vocnu tortu
Priprema
Narezite banane na kriske. Dobro umijesajte jaja, gustin, secer i vrhnje. Stavite na laganu vatru i kuhajte mijesajuci dok se krema ne zgusne. Krema
mora biti gusta poput pudinga. Maknite posudu s vatre pa umijesajte maslac, vaniliju i rum i na kraju kokos. Na biskvit slozite banane i prelijte
kremom. Dobro ohladite prije posluzivanja
|
|
NELA
|
posted on 22-12-2005 at 21:14 |
|
|
LONDONSKE STANGLE
150 gr. masti,4 zumanca,100 g. secera sve izmutiti i
dodati 250 gr. bras¡na,vanilu i koru od limuna.
Tijesto rastanjiti u podmazanom plehu i malo zapeci.
Izvaditi iz rerne premazati dzemom od kajsija i umucena
4 bjelanca, 200gr. secera i
150 gr.mljevenih oraha.
Vratiti u rernu da se dopece.
Najljepse su za 1-2 dana kada odstoje.
|
|
eye4eye
|
posted on 23-12-2005 at 13:55 |
|
|
Tiramisu s limunom
Slavonski specijalitet
TIRAMISU S LIMUNOM 2 pakiranja tiramisu kreme dolcela, 6 dl mlijeka, 2 dl crne kave, 2 zlice kakaa u prahu, 2 zlice lino lade Podravka, 2 limuna, 2
zlice ruma, 200 g piskota
za posipanje kakao u prahu
Kavu pomijesajte s kakaom u prahu, rumom i lino ladom. U visoku posudu ulijte prokuhano mlijeko (do 15 °C). U mlijeko uspite sadrzaj tiramisu krema i
promijesajte elektricnom mijesalicom (srednjom brzinom) 4-5 min. Pred kraj umijesajte limunov sok i naribanu koricu jednog limuna. Piskote umocite u
kavu i rasporedite na dno tepsije, a zatim rasporedite pola kolicine kreme. Postupak ponovite jos jedanput, tako da zavrsite kremom te kolac ohladite
najmanje dva sata. Kolac pospite kakaom u prahu, narezite i posluzite.
Savjet: Pri pripremi tiramisua umjesto limuna mozete upotrijebiti narancu.
eye4eye has attached this image:
|
|
Pages: 1 2 3 .. 24 |